Veelgestelde vragen

 • Hoe oud moet ik zijn om als vrijwilliger aan de slag te gaan?
  Volgens de wetgeving dien je minstens 15 jaar oud te zijn en je eerste twee jaren van je humaniora afgewerkt te hebben. Anders moet je de leeftijd van 16 bereikt hebben alvorens je aan de slag kan.
   

 • Hoe weet ik dat mijn gegevens juist geregistreerd werden?
  Na het invullen van het formulier ontvang je een bevestiging via mail. Hierin zal een kopie te vinden zijn van de antwoorden die jij ons toestuurde.
   

 • Word ik als vrijwilliger gevaccineerd?
  Als vrijwilliger word je op voorhand gevaccineerd zodat je optimaal beschermd bent. We verwachten wel een zeker engagement dat je een voldoende aantal uren voor een voldoende lange tijd in onze vaccinatiecentra komt helpen.
   

 • Wat als ik plots toch niet als vrijwilliger kan participeren? 
  We zullen altijd eerst nog contact met je opnemen alvorens je effectief start als vrijwilliger in het centrum,  om je uitgebreid te informeren. U kan dan nog steeds aangeven of het effectief lukt om deel te nemen. Indien u op voorhand reeds weet dat u zich niet meer zal kunnen vrijmaken, gelieve u dan uit te schrijven via info@helplimburgvaccineren.be.
   

 • Wanneer weet ik wanneer ik moet komen? 
  In de komende weken zal u gecontacteerd worden met de vraag om te starten of met de melding dat we tot op heden voldoende vrijwilligers beschikbaar hebben, maar u mogelijks in de toekomst nog zullen oproepen. 
   

 • Wat als ik niet kom opdagen?
  Wij rekenen op uw aanwezigheid. Indien u niet komt opdagen, zorgt dit voor organisatorische moeilijkheden. Denk dus goed na over uw engagement.  
   

 • Wat als ik lastminute ziek word, wie moet ik verwittigen? Heb ik dan doktersattest nodig?
  Indien u ingeschakeld wordt in een vaccinatiecentrum, zal u de contactgegevens ontvangen van de desbetreffende personeelscoördinator. Bij ziekte zal u deze coördinator op de hoogte moeten brengen.